Stor undersøkelse om musikk og strømming

14.02.2017 13:34 Skrevet av

Forskningsprosjektet Sky og Scene har levert en omfattende rapport om strømming av musikk, hvor de blant annet har gått i dybden på hvordan man registrerer og fordeler penger.

I perioden 2010-2016 ble det forsket på bruken av nye digitale musikktjenester og og publikums live-opplevelser. Prosjektet viser blant annet at 7 av 10 bruker strømming og at mobiltelefonen har overtatt som hovedmedium for strømming. Les hele den spennende undersøkelsen her:

http://www.hf.uio.no/imv/forskning/prosjekter/skyogscene/


Oslo World Music Festival - hør musikken og les om artistene hos oss

OWMF er akkurat ferdig. Les hva Arne Thomassen skriver om årets festival her, og husk at vi har en omfattende samling av bøker, CD'er og DVD'er med World Music til utlån.

Oslo World Music Festival - hør musikken og les om artistene hos oss - les hele sakenHalfdan Kjerulf 200 år

17. september 2015 var det 200 år siden komponisten Halfdan Kjerulf ble født i Christiania (Oslo). Han må betraktes som den første norske komponisten som vakte internasjonal oppsikt.

Halfdan Kjerulf 200 år - les hele sakenSibelius 2015

I 2015 er det 150 år siden den store, finske komponisten Jean Sibelius ble født i Hämeenlinna (Tavastehus). I den sammenheng legges det opp til en storstilet markering for ham og hans musikk, selvfølgelig i Finland, men også i mange andre land. I Finland har ”Stiftelsen Jean Sibelius födelsestad, Tavastehus” opprettet et sekretariat (Sibelius Celebrations),  som leder det praktiske arbeidet med 150årsjubileet. Dette sekretariatet (ledet av Erkki Korhonen) har bygd opp en internasjonal konsert- og aktivitetskalender der man kan finne Sibeliusarrangementer over hele verden i jubileumsåret. I den sammenheng er det opprettet en innholdsrik hjemmeside, www.sib150.fi, der man finner denne kalender og hvor man også bl. a. kan stille spørsmål og få tips om Sibelius´ musikk. Informasjon kan også hentes på www.sib.fi.

Sibelius 2015 - les hele saken