DumDumBoys - En Vill En

24.01.2017 14:33 Skrevet av Roy Botten

Historien om et av norges beste rockeband, fortalt gjennom intervjuer med alle de involverte. Rett frem og ærlig om forhold mellom bandmedlemmer, støtteapparat og familie, samt tidvis skremmende historier om alkohol og dop.

Via den gode pennen til forfatter Sindre Kartvedt fortelles hele den lange historien om DumDum Boys fra begynnelsen som Wannskrækk og den enorme suksessen i kjølvannet av Splitter Pine. Ikke minst er dette interessante tidsbilder fra egen oppvekst med et band man så veldig opp til. Bandmedlemmer, koner, manager og teknikere forteller åpent om alle vanskeligheter det medfører å drive et band frem mot noe stort, og ikke minst alle problemene og gnisningene som oppstår når man har blitt store.

Bandet har alltid prøvd å bevare en viss mystikk rundt seg, og dette er første gang de virkelig lar publikum få et innblikk i livet til bandet og medlemmene. Spennende lesning, og en bok vel verdt å låne med seg fra ditt lokale bibliotek eller doksenteret.

Her er en reportasje som DN gjorde i forbindelse med boken:
http://www.dn.no/magasinet/2015/10/23/2126/Reportasje/backstage-med-dumdum-boys

xxxx


Om bøkene i doksenteret

Dokumentasjonssenteret har en god samling med oppslagsverk, biografier om musikere, stoff om musikksjangre, komponister og musikere, sangbøker, hefter med noter, beskrivelse av instrumenter og annet skriftlig materiale som kan være av interesse. Det meste av samlingen er på norsk, men på øvrige nordiske språk og på engelsk. Vi legger fortløpende ut anmeldelser og musikknyheter på vår facebook-side https://www.facebook.com/Doksenteret

Om bøkene i doksenteret - les hele sakenEn kjærlighetshistorie om musikk og karaoke

En av de mest usannsynlige godbitene vi har på doksenteret er "Turn around bright eyes - The rituals of love and karaoke", skrevet av Rolling Stone-journalisten Rob Sheffield. Kan det virkelig bli god litteratur når man skriver om sin lidenskap for karaoke?

En kjærlighetshistorie om musikk og karaoke - les hele sakenSverre Knudsen 1979

Her er boka om punkeåret 1979, med historien om The Aller Værste og om da Sverre sparket fotball med The Clash i London. Og mye, mye mer.

Sverre Knudsen 1979 - les hele sakenUse your Illusion 1 & 2 - 33 1/3 series

Vi har fått tak i et stort utvalg av bøkene i 33 1/3-serien, som tar for seg legendariske plater gjennom tidene, og historien rundt innspillingen og artisten. Det er forskjellige forfattere på hver bok, og alle har en helt spesiell vinkling, også denne.

Use your Illusion 1 & 2 - 33 1/3 series - les hele sakenRoy anbefaler: He stopped loving her today - boka om innspillingen av verdens beste countrysang

He Stopped Loving Her Today er en av mine absolutte favorittlåter med en tekst som kan gi selv den tøffeste rocker fuktige øyne. Her er historien om teksten (og alle dens omskrivninger), innspillingen, Nashville-lydens sannhet og en vokalist som knapt klarte å stå på beina og aller minst klarte å synge. Det tok langt over et år fra sangen var skrevet til man fikk på plass vokalen. Men hitlåt ble det til slutt. Boka står også som et stødig minnemerke over George Jones, som dessverre forlot oss og forsvant opp til countryhimmelen tidligere i år.