En kjærlighetshistorie om musikk og karaoke

26.01.2017 08:52 Skrevet av Roy Botten

En av de mest usannsynlige godbitene vi har på doksenteret er "Turn around bright eyes - The rituals of love and karaoke", skrevet av Rolling Stone-journalisten Rob Sheffield. Kan det virkelig bli god litteratur når man skriver om sin lidenskap for karaoke?

Boka er egentlig en kjærlighetsbok til musikk, ny kjæreste og fordelene ved å elske karaoke når du ikke kan synge en eneste rein tone. Musikkjournalisten Rob skriver veldig humoristisk om sitt eget liv og sitt lidenskapelige forhold til musikk, og hvor dårlig han selv er som musiker. Boka har masse gode historier, som f.eks når han var med som journalist på et samspillkurs med bare kjente musikere, og han endte opp med å spille maraccas (ristere). Han klarte ikke det heller.

Boka er også en gedigen hyllest til forfatterens nye kone, og forteller med stor humor om forfatterens klønete og nerdete måte å tilnærme seg det motsatte kjønn. Alt ikledd små anekdoter om musikk. Gi denne boka en sjanse, uansett hvilket forhold du har til karaoke. Boka er veldig mye mer enn pludring om dårlig sangstemme.


Om bøkene i doksenteret

Dokumentasjonssenteret har en god samling med oppslagsverk, biografier om musikere, stoff om musikksjangre, komponister og musikere, sangbøker, hefter med noter, beskrivelse av instrumenter og annet skriftlig materiale som kan være av interesse. Det meste av samlingen er på norsk, men på øvrige nordiske språk og på engelsk. Vi legger fortløpende ut anmeldelser og musikknyheter på vår facebook-side https://www.facebook.com/Doksenteret

Om bøkene i doksenteret - les hele sakenSverre Knudsen 1979

Her er boka om punkeåret 1979, med historien om The Aller Værste og om da Sverre sparket fotball med The Clash i London. Og mye, mye mer.

Sverre Knudsen 1979 - les hele sakenDumDumBoys - En Vill En

Historien om et av norges beste rockeband, fortalt gjennom intervjuer med alle de involverte. Rett frem og ærlig om forhold mellom bandmedlemmer, støtteapparat og familie, samt tidvis skremmende historier om alkohol og dop.

DumDumBoys - En Vill En - les hele sakenUse your Illusion 1 & 2 - 33 1/3 series

Vi har fått tak i et stort utvalg av bøkene i 33 1/3-serien, som tar for seg legendariske plater gjennom tidene, og historien rundt innspillingen og artisten. Det er forskjellige forfattere på hver bok, og alle har en helt spesiell vinkling, også denne.

Use your Illusion 1 & 2 - 33 1/3 series - les hele sakenRoy anbefaler: He stopped loving her today - boka om innspillingen av verdens beste countrysang

He Stopped Loving Her Today er en av mine absolutte favorittlåter med en tekst som kan gi selv den tøffeste rocker fuktige øyne. Her er historien om teksten (og alle dens omskrivninger), innspillingen, Nashville-lydens sannhet og en vokalist som knapt klarte å stå på beina og aller minst klarte å synge. Det tok langt over et år fra sangen var skrevet til man fikk på plass vokalen. Men hitlåt ble det til slutt. Boka står også som et stødig minnemerke over George Jones, som dessverre forlot oss og forsvant opp til countryhimmelen tidligere i år.