Om DVD-samlingen på doksenteret

Du finner mange forskjelige typer musikk-DVDer i Dokumentasjonssenteret, for eksempel:
*Opptak fra konserter, både med pop- og rockartister og klassisk musikk
*Filmer og DVDer med enkeltartister
*Musikkvideoer
*Operaer og konserter med klassisk musikk (Nyttårskonserter mm)
*Opplæringsvideoer
*Kjente artister som presenterer seg og sitt instrument
*Musikkfilmer
*Vi har også mange videoer med dans, både latin, klassisk og andre typer dans

Vi legger fortløpende ut anmeldelser og interessante musikknyheter på vår facebook-side https://www.facebook.com/Doksenteret?ref=hl

Roy anbefaler: DVD - Bridge school benefit, 25th anniversary edition

Bridge school er en amerikansk frivillig organisasjon som sørger for at funksjonshemmede og mennesker med nedsatt taleevne skal få delta normalt i sitt nærmiljø via opplæring og teknikk. De arrangerer hvert år en stor konsert til inntekt for foreningen, og det er svært få andre i verden som kan skryte på seg slike verdensstjerner som deltar her.

Roy anbefaler: The complete Monterey pop festival

Dette er en utsøkt godbit i form av 3 DVD’er fra den historiske festivalen i 1967 med Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Byrds, Simon and Garfunkel og mange flere. Ved siden av Woodstock er dette den andre legendariske festivalen som jeg gjerne skulle ha vært på.

Arne anbefaler: The Sacred Triangle: Bowie Iggy & Lou 1971-1973: Limited Collector's Edition (DVD)

Vi sakser fra omtalen på coveret:
By the second half of 1971 David Bowie was justifiably being branded a one-hit-wonder, Lou Reed was considered washed-up following a disastrous solo debut,

The Byrds live

Interessant tidsbilde med mange fine øyeblikk fra TV, studio og live på scenen. Denne DVD'en består av forskjellige gamle klipp fra 1965-1970, etterfulgt av to låter sammen med Bob Dylan fra 1990.

Roy anbefaler: Rolling Stones live i Texas 1978

I 1978 var Stones det beste punkebandet, det beste rockebandet, og det tøffeste livebandet. Denne konsertvideoen dokumenterer dette på en ypperlig måte. Bandet hadde akkurat sluppet skiva Some Girls, og var på toppen av sin energimessige formkurve.